Advertisement

Facebook

LFS - Grafik İlerleme Raporu: Blackwood

Merhaba Yarışçılar,

2017'nin başından beri çoğu zaman grafikler üzerinde çalışıyoruz ve şimdi size bazı sonuçlar gösterebiliriz. Yeni Ayrıntılı gölgeleri anında fark edeceksiniz ve yol yüzeyinlerinde parlamalar göreceksiniz.


Bu Güncellemede size Blackwood'un bazı resimlerini göstereceğiz.



Yeni gölgeler, birçok kaynak tarafından tanımlanan gölge haritalama yöntemlerini kullanır. Bizimki "kararlı basamaklı üstel gölge haritaları" olarak adlandırılır. Kararlı, kamera hareket ettiğinde etrafında dönmedikleri anlamına gelir. Kaskadlar, bakış noktasından uzaklaştıkça giderek daha geniş alanlara (daha düşük çözünürlükte) çizilen ayrı gölge haritalarıdır. Her piksel için gölgede mi yoksa güneş tarafından mı aydınlatıldığına karar vermek için doğru kaskad seçilir. Üstel, kullanılan hesaplamayı ifade eder ve yumuşatılmış gölge kenarlarına izin verir.



Gölge güncellemelerinden önce, çok daha fazla speküler efekt yelpazesine izin veren yeni malzeme ayarlarında bir süre çalıştık. Sanatçı, Eric şimdi bir malzemenin ne kadar parlak olduğunu ve yüzeyin ne kadar pürüzlü olduğunu belirleyebilir. Pürüzlü yüzeyler daha geniş vurgular ve daha yumuşak bir gökyüzü yansıması verir, böylece gözlemci yüzeyin ne yapıldığı veya dokunabildiğinizde nasıl hissedileceği konusunda daha iyi bir his alır. Ayrıca, yüzey üzerindeki herhangi bir noktadaki parlaklık seviyesi, doku haritasının alfa kanalı tarafından kontrol edilebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Comments

İletişim Formu